Nieuwsbrief
Kalender
Forum
Vacatures
Inloggen
+31(0)33 457 33 22
SUPPORT NODIG?

Wij helpen u graag met uw vragen!

Download Fastviewer

PDM

Een Product Data Management (PDM) applicatie is een specifiek type van Product Lifecycle Management (PLM) applicaties met als primair doel om product data te beheren. PDM applicaties kunnen product data door de gehele levenscyclus beheren. Niettemin wordt PDM vaak toegepast voor een deel van de data in het bedrijf en werkt daardoor nauw samen met andere IT applicaties, zoals ERP systemen.

Het huidige productontwikkelingsproces is multidisciplinair. Productiebedrijven kennen vanouds klanten en toeleveranciers, maar door outsourcing en globalisering zijn er meer partijen bij het productontwikkelingsproces betrokken dan voorheen. Klanten willen steeds sneller een klantspecifiek product geleverd hebben en krijgen inspraak die ver doordringt in het ontwikkelproces van het uiteindelijke product. Dit alles maakt een goede beheersing van informatie noodzakelijk. Beschikbaarheid van informatie, de juiste versie van de verschillende documenten die op het juiste moment opvraagbaar moet zijn en ook nog eens bestemd voor de juiste personen, wordt steeds belangrijker.

Kwaliteit, korte doorlooptijden, lage kosten, innovatie… het zijn belangrijke voorwaarden om als productiebedrijf succesvol te zijn. Maar ook het managen van productinformatie hoort zeker in dit rijtje thuis.

CAAP heeft verschillende oplossingen voor PDM, afhankelijk van de eisen, wensen en het budget.

Neem contact met ons op om samen te bespreken welke oplossing voor u geschikt is en wat de meerwaarde voor uw organisatie is.

  • Teamcenter Rapid Start

  • Procesoptimalisatie

  • Drawingmanager

  •  Meer weergeven